Het weer in Spanje

Het antwoord op de vraag “Wat voor weer wordt het in Spanje?” is niet zo eenvoudig als het lijkt. Spanje’s klimaat is namelijk zo gevarieerd als haar grondgebied uitgestrekt.

Laten we beginnen met het vasteland: Spanje kent een overwegend warm, mediteraans klimaat. Dat wil zeggen dat de zomers er droog zijn, en de winters er zacht. De zon is echter alomtegenwoordig: de Spanjaarden genieten van maar liefst 3000 uren zonneschijn per jaar. Spanje is daardoor niet voor niet één van de zonnigste delen van Europa.

Het weer in de Pyreneeën

Aan de noordelijke landsgrens van Spanje vinden we de Pyreneëen terug, een bergketen die zich van west naar oost uitstrekt. Het klimaat is er heel wat ruwer dan elders in het land, met kans op sneeuwval in de diepe wintermaanden.

Aan de voet van de Pyreneeën, in Cantanbrië, is het weer vaak regenachtiger, maar ook milder qua temperatuur. De maxima in de zomer overstijgen zelden 25 graden Celsius.

Het weer op de Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn een buitenbeentje wat het klimaat betreft. Hoewel het hier over een eilandengroep voor de kust van west-afrika gaat, behoren de eilanden toe aan Spanje – we hebben het hier dus over Spaans grondgebied.

Maar het klimaat is er heel wat gematigder dan op het vasteland in Spanje, met een gemiddelde jaartemperatuur van zo’n 22 graden Celsius en slechts minimale temperatuursschommelingen doorheen de dag.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.