De belangrijkste bezienswaardigheden van Rome bij nacht

Als je ooit eerder in Rome bent geweest en je hebt overdag een rondleiding door de stad gemaakt, dan wil je misschien de magie van de Eeuwige Stad ’s nachts ervaren. De stad wordt helderder wanneer het maanlicht wordt weerspiegeld in de monumenten. De beste manier om van de ervaring te genieten, is door een begeleide wandeling te maken. Je deskundige gids vertelt je veel historische verhalen over het Forum Romanum en het Colosseum, de Capitolijnse heuvel, het Pantheon, de Trevi-fontein en Piazza Navona (de seizoensrondleiding begint van april tot oktober). Je zult een paar munten in de Trevifontein gooien en tijdens deze geweldige tour zul je ‘la dolce vita’ ervaren en genieten van de meest fascinerende monumenten van Rome in het maanlicht. Wat een geweldige tour voor het diner!

Je nachttour bestaat uit twee haltes: de eerste op Piazza Navona om de fontein van de vier rivieren van Bernini te zien, de tweede halte bij de Trevi-fontein, waar je verdergaat met het traditionele gooien van munten in de barokke fontein om te zorgen dat je terugkomt naar de Romeinse stad in de toekomst.

Hoogtepunten van je rondreis door de meest opwindende bezienswaardigheden van Rome zijn:

  • Capitoline Hill
  • Piazza Venezia en het graf van de onbekende soldaat
  • De rivier de Tiber en de joodse wijk aan de rivier
  • Villa Borghese park en de Aureliaanse muren eromheen
  • Sint-Pietersbasiliek en Castel Sant’Angelo

Je zult het Piazza del Popolo bewonderen via Porta Flaminia, de grote toegangspoorten van Rome en Porta Pinciana die je zullen brengen naar de zeer bekende Via Veneto die het symbool is van het zoete leven in Rome of ‘la dolce vita’

Wandel door de verlichte monumenten van Rome en neem een ​​deskundige gids mee die de geschiedenis van de Eeuwige Stad zal doen herleven. Bezoekers die er voor het eerst zijn, zullen de ervaring altijd onthouden. Deze wandeling van ongeveer drie uur is de perfecte manier om Rome’s meest fascinerende monumenten en bezienswaardigheden te introduceren, een uitzonderlijke reis voor het diner.

Tijdens een nachtelijke tour bezoekt u de beroemde bezienswaardigheden van Rome, waaronder de Trevi-fontein, de Capitolijnse heuvel, het Pantheon, het Colosseum (alleen buitenbezoek), Piazza Navona en een goed overzicht van het Forum Romanum en de keizerlijke fora. Verschillende belangrijke sites worden in een korte tijd behandeld, je zult veel verhalen horen en je zult enkele historische gebeurtenissen leren kennen die plaatsvonden tijdens de afgelopen millennia terwijl je doorliep.

Tijdens deze onvergetelijke ervaring voel je de schoonheid en romantiek van Rome terwijl je onder het maanlicht wandelt en het oppervlak van de stad is ingericht met lichten die op de grond lijken. Alle gidsen zijn doorgaans Romeinse archeologen of moedertaalsprekers in het Engels die een diploma bezitten in archeologie of in onderwijs en geesteswetenschappen en voldoen aan de hoogste onderwijsnormen.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.