Frankfurt: bijzonder vertoeven

Frankfurt is een prachtige stad in West-Duitsland en is een waardevolle schat aan moderne architectuur. Oude bouwwerken zijn er wel te vinden maar dit zijn veelal reconstructies omdat de stad zwaar getroffen is in de Tweede Wereldoorlog. Dit maakt Frankfurt niet minder aantrekkelijk voor een fantastische vakantie of stedentrip. De stad heeft veel te bieden en kent een rijk uitgaansleven.

Boek nu uw vlucht naar Frankfurt!

De stad bruist op al haar grondvesten. Deze stad is ook wel bekend als het financiële centrum van Duitsland en zelfs Europa. In het centrum vind je dan ook vele banken en de Duitse aandelenbeurs. Desalniettemin is Frankfurt een schat aan bezienswaardigheden waarop je niet uitgekeken raakt. Of je nu een liefhebber bent van moderne architectuur, culinaire hoogstandjes of liever winkelt in exclusieve modezaken. We hebben de meest bijzondere bezienswaardigheden van Frankfurt voor je op een rijtje gezet.

Wanneer bezoek je Frankfurt het best?

April tot september is de beste tijd om Frankfurt te bezoeken: dan kent de stad milde temperaturen en zonnige dagen, en zijn de talrijke parken in hun volle groene glorie te bewonderen. Het hele jaar door varieert de temperatuur van rond het vriespunt tot ongeveer 25 graden Celsius en zakt de thermometer zelden onder de 10 graden of boven de 30 graden Celsius. Op heldere herfstdagen werpen de bladeren op de overvloed aan bomen een gouden tint op de stad. In december heeft de stad een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Bezoek je Frankfurt in maart, dan kan je met wat geluk al her en der een terrasje doen – zij het met een terrasverwarmer en een dekentje om warm te blijven. Ongeacht de tijd van het jaar is de lokale bevolking en masse op de been tijdens het weekend, en dan vooral op zondag, wanneer de meeste winkels gesloten zijn. Vastberaden banen locals zich een weg door parken en wandelpaden langs de rivier voor wat men in het Duits de de Volkslauf noemt – de gebruikelijke weekendwandeling, een populair tijdsverblijf.

Levendig Bahnhofsviertel in Frankfurt

Dichtbij het treinstation vind je deze wijk die helemaal is ingericht met hotels, goede restaurants en winkels. Hier kun je niet alleen Duitse delicatessen proeven, maar er zijn ook veel Internationale restaurants te vinden. De Bahnhofsviertel vormt daarmee een goed begin voor een geweldige vakantie in Frankfurt. Daarnaast is het centraal station van Frankfurt ook zeker de moeite van het bezichtigen waard.

Indrukwekkend Alter Oper

De Alte Oper is een indrukwekkend operagebouw met een moderne architectuur. Vooral in de avond is de Alte Oper sfeervol verlicht en een lust voor het oog. De bouw van dit imposante operagebouw heeft maar liefst 15 miljoen Mark gekost en dat is terug te zien aan de bijzondere stijl. In dit operagebouw kun je volop genieten van opera’s en mooie muziekstukken. De zaal biedt ruimte aan zeker 2500 mensen. Als je liefhebber bent van muziek en opera mag een bezoek aan de Alte Oper in Frankfurt zeker niet aan jouw lijst met bezienswaardigheden ontbreken.

Winkelen in Zeil

Frankfurt is bij uitstek geschikt als je gek bent op winkelen. De winkelstraat Zeil biedt je dan ook honderden meters lang aan bijzondere winkels. Hierbij kun je denken aan de grote modemerken, maar ook aan kleine lokale winkeltjes die de moeite van een bezoek zeker waard zijn. Zeil is autovrij. Je kunt er dus ongestoord wandelen en shoppen. Wil je even uitrusten van alle indrukken? Neem dan plaats op één van de vele zitplaatsen die je een prachtig uitzicht geven over Zeil. Daarnaast bevat deze winkelstraat in Frankfurt ook nog een overdekt gedeelte. Je kunt er dus altijd lekker winkelen ondanks het weertype.

Gezellig Römerberg Plein

Het Römerberg Plein is the place to be als je wilt genieten van prachtige bouwwerken uit de middeleeuwen. Hoewel niet oorspronkelijk, zijn deze gebouwen fantastisch gereconstrueerd. Hier waan je je even terug in de tijd terwijl je kunt genieten van prachtige huizen die ontstaan zijn uit puur vakwerk. Ook vind je de Dom van Frankfurt aan het Römerberg Plein. Net zoals de Oude Nicolaaskerk en de Sint Paul. Aan dit prachtige plein in Frankfurt kun je genieten van een lekker drankje op één van de vele gezellige terrassen.

Ontspannen aan rivier de Main

De Main loopt als brede rivier bijna door de stad Frankfurt heen. Deze imposante rivier heeft prachtig aangelegde oevers met veel mogelijkheden tot recreatie. Je kunt hier dan ook mooie wandelingen maken langs het water of uitrusten op één van de mooie plekjes onder de bomen. De kade is tevens voorzien van diverse bruggen. Een bekende daarvan is de Eisener Steg. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de stad Frankfurt.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.