Londen: stedentrip naar een wereldstad

Londen is niet voor niets één van de meest populaire vakantiebestemmingen binnen Europa. Deze karakteristieke stad heeft historisch gezien veel te bieden en kent een rijke geschiedenis. De gebouwen en monumenten die daar bij horen zijn prima bewaard gebleven en direct herkenbaar zodra je rondloopt in deze machtige stad. De Britten zijn trots op hun stad en de geschiedenis die daarbij hoort. De invloeden van het oude koningshuis en het Tudor tijdperk geven de stad nog steeds de charme van weleer.

Als hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is Londen dé stad voor een prachtige vakantie met veel bezienswaardigheden. De binnenstad staat bekend om haar vele prachtige hotels, eetgelegenheden en winkels. Maar, Londen dankt haar populariteit ook aan de opera’s en de musicals in de wijk West End. Deze hoofdstad staat garant voor een afwisselende stedentrip of vakantie die je veel sensationele bezienswaardigheden biedt.

Boek nu uw vlucht naar Londen!

Of je nu een liefhebber bent van cultuur, historie of graag hippe uitgaansgelegenheden bezoekt. Londen heeft alles in huis voor een geweldige vakantie. Om je een indruk te geven van al het moois wat deze stad te bieden heeft, hebben we een overzicht gemaakt van de meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer bezoek je Londen het best?

Het beste moment om Londen te bezoeken is van maart tot mei, als de temperaturen mild zijn en de parken van de stad groen zijn en de flora in bloei staat. Het late voorjaar is, samen met de zomer, helaas ook het drukste toeristische seizoen. Dat weerspiegelt zich in hogere prijzen voor kamers en vluchten. In de herfst en in de winter kan je betere deals vinden rond meer vliegtickets en accommodatie, maar zal je daarvoor ook iets koudere temperaturen moeten trotseren. Ook de maand december is een populair moment om Londen te bezoeken en veel mensen zakken af naar deze wereldstad voor de feestdagen. Verwacht je eraan dat de straten in die periode vol lopen met zowel Engelse als buitenlandse toeristen. En ongeacht wanneer je op reis gaat, je voorziet best altijd een paraplu: Londen is berucht om het gehele jaar door geplaagd te worden door mistige dagen en regenbuien. En ook niet te vergeten: het is bijna onmogelijk om te ontsnappen aan drukte in Londen. Londen is niet alleen een van de grootste steden in Europa, maar ook een van de meest populaire bestemmingen ter wereld. Het maakt dus niet uit in welke tijd van het jaar je komt – je zult er altijd zeer veel toeristen tegenkomen.

Indrukwekkend Buckingham Palace

Ben je in Londen, dan mag een bezoek aan Buckingham Palace zeker niet ontbreken aan je lijst van bezienswaardigheden. Deze prachtige residentie was ooit de thuisbasis van Lady Diana en Prins Charles. Nog steeds straalt dit gebouw niets anders dan stijl en rijkdom uit. Tijdens een bezoek aan Buckingham Palace wordt je dat snel duidelijk. Nog steeds paraderen er wachters voor de poort die op zich al een prachtig plaatje vormen. Het paleis telt maar liefst 775 kamers en heeft een enorm oppervlakte van meer dan 70.000 vierkante meter. Buckingham Palace is indrukwekkend en absoluut een must see als je in Londen bent voor een citytrip of vakantie.

De Tower en de Tower Bridge

Als je liefhebber bent van de rijke historie van Londen, dan is een bezoek aan de Tower zeker een must. Tegenwoordig doet dit imposante gebouw aan de Theems dienst als schatkamer voor de waardevolle bezittingen van het koningshuis. Je kunt hier dan ook de kroonjuwelen van dichtbij bekijken. Van oudsher, in de tijd van King Henry, had de Tower een wat minder leuke bestemming. Het heeft onder andere dienst gedaan als gevangenis waar maar weinig mensen levend uit zijn gekomen. De Tower of London is een absolute eye-catcher die zich midden in het centrum van deze wereldstad bevindt.

De Tower Bridge is vlakbij gelegen en ook zeker de moeite van het bezichtigen waard. De brug is ruim 240 meter lang en is zeker in de avond een prachtige verschijning. De Tower Bridge heeft nog steeds een belangrijke functie. Elke dag passeren er duizenden mensen. De Tower en de bijbehorende Bridge verdienen dus een plaatsje in de meest mooie bezienswaardigheden van Londen.

Piccadilly Circus in West End

Als je op zoek bent naar vertier tijdens je stedentrip naar Londen, dan mag een bezoek aan de wijk West End zeker niet ontbreken. Hier vind je namelijk Piccadilly Circus. In feite betreft dit een drukke verkeersader op de kruising met Regent Street en Shaftesbury Avenue. De lichtreclame is hier een geweldige publiekstrekker die vooral als het donker is natuurlijk erg veel bekijks trekt. Piccadilly Circus is een plein dat jaarlijks veel bezoekers trekt van over de hele wereld. Maar, ook voor de inwoners van Londen is dit een zeer gewaardeerde plek.

Winkelen in Londen bij Harrods

Harrods is één van de chiquere warenhuizen ter wereld en mag absoluut niet aan je lijstje van bezienswaardigheden ontbreken als je in Londen bent. Het gebouw heeft een prachtige architectuur en is op zich al de moeite van het bekijken waard. Harrods is gelegen in de wijk Knightbridge. Je vindt er de meest exclusieve modemerken en benodigdheden. Het is dan ook niet voor niets dat Harrods het Koninklijk Huis als één van haar vaste klanten mag beschouwen. Hou je van winkelen, dan moet je absoluut een bezoek brengen aan Harrods in Londen.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.