Hoe bereik je Bratislava?

Bratislava is een onontgonnen parel in centraal-Europa, en absoluut een bezoekje waard. De stad is echter minder eenvoudig bereikbaar dan vele andere steden in de regio, en dat heeft men vooral te danken aan het feit dat Bratislava geen grote, internationale luchthaven kent.

Laat dat je reis echter niet bederven: vlakbij kan je grote hubs zoals de luchthaven van Wenen terugvinden! Hoewel je dus na landing nog de overstap van Oostenrijk naar Slovakije zal moeten maken, ben je dankzij een reeks handige verbindingen op een wip ben je in het centrum van de Slovaakse hoofstad. We zetten je opties even op een rij:

Bratislava bereiken per vliegtuig

Zoals gezegd heeft Bratislava geen grote internationale luchthaven. Er is weliswaar een kleinere luchthaven, maar die kent een minder uitgebreid netwerk. Je zal daarom maar weinig verbindingen hebben die je vanuit België of Nederland rechtstreeks naar de Slovaakse hoofdstad brengen.

De reden daarvoor is de aanwezigheid van de grotere luchthaven van Wenen. Die heeft wél de nodige verbindingen om snel en eenvoudig bereikbaar te zijn, en dus zal het vaak eenvoudiger zijn om naar Wenen te vliegen en van daaruit je reis verder te zetten naar Bratislava. Dat kan op de volgende manieren.

  • Je kan een bus nemen: Voor zo’n 10 euro kan je in de luchthaven van Wenen bustickets kopen die je naar Bratislava brengen. Er zijn meerdere busmaatschappijen om uit te kiezen. Flixbus is waarschijnlijk de bekendste.
  • Per taxi: wil je iets meer comfort, dan kan je een taxi overwegen. Het is niet zo ongebruikelijk om een taxi te vragen een ritje Wenen – Bratislava te doen, maar bereid je wel voor op een aanzienlijk hogere kostprijs dan wanneer je het traject per bus aflegt. Voor en taxirit betaal je namelijk al snel 100 euro. Op die prijs kan je echter wel besparen door vooraf een Slovaakse taxi te reserveren, van een Slovaakse taximaatschappij dus. Meestal klaren Slovaakse chauffeurs de rit voor de helft van de Oostenrijkse prijs – zo’n € 50 dus.

Een ritje duurt in beide gevallen even lang: zo’n 30 à 40 minuten.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.