De beste kerstmarkten van Europa

De kerstmarkt in Tallinn

De kerstmarkt in Tallinn is een must-see geworden in Europa. Iedereen wordt in Tallinn verrast door de gezelligheid, de historische omkadering met prachtig bewaarde Middeleeuwse gebouwen en de eeuwenoude tradities van het Estse volk. In verscheidene peilingen werd Tallinn de laatste jaren verkozen tot één van de beste kerstmarkten ter wereld.

Voor kinderen wordt entertainment voorzien in de vorm van paardenmolens en de kerstman, die snoepjes uitdeelt in zijn kleine huisje. Ter plaatse kan je hoogkwalitatieve producten kopen van ambachtelijke makelij: van snoepgoed en versnaperingen tot winterkleding. Met krentenbrood als voorgerecht voor een maaltijd van hartig gebraden vlees kan de avond niet meer stuk en is ook ieders buikje gevuld.

 • Kerstmarkt Tallinn: van 17 november 2019 tot 6 januari 2020
 • Dichtstbijzijnde luchthaven: Tallinn

De kersmarkt in Boedapest

Het adventsfeest in Boedapest is niet alleen de meest populaire kerstmarkt in Hongarije, maar ook één van de meest bezochte kerstmarkten van Europa. Elk jaar gaat de organisatie hard in de weer om er een prachtig feest van te maken. Deze openlucht kerstmarkt vindt vlak voor de grote kathedraal in het hart van de stad plaats, waardoor je ook allerhande andere winkels en eetgelegenheden bij de hand hebt. Heerlijke Hongaarse en internationale schotels laten je watertanden, en een ruim assortiment aan hamburgers, varken aan het spit en allerhande visschotels zorgen ervoor dat ieder wat naar zijn zin heeft. Er zijn ook gratis attracties, waaronder ijsschaatsen in een centrale schaatspiste rondom een grote kerstboom.

 • Kerstmarkt Boedapest: van 23 november 2019 tot 6 januari 2010
 • Dichtstbijzijnde luchthaven: Boedepast

De kerstmarkt in Straatsburg

Tijdens de feestdagen is iedereen in Straatsburg op hun paasbest, waardoor het ook niet verwondert dat de kerstmarkt in deze Franse stad al jaren op rij meedraait met de besten van Europa. En dat doet men met de nodige ervaring, want de kerstmarkt in Straatsburg is één van de oude kerstmarkten van Europa. Bovendien wordt deze georganiseerd in het midden van de Grandelle, een site die uitgeroepen is tot Unesco-werelderfgoed. Tijdens de kerstmarkt maken tot wel 300 kraampjes deel uit van de kerstmarkt, waardoor het historisch centrum van de stad gezellig gevuld is met de nodige bezoekers.

 • Kerstmarkt Straatsburg: 22 november tot 30 december 2019
 • Dichtstbijzijnde luchthavens: Straatsburg, Basel

De kerstmarkt in Wenen

Wenen is met zijn prachtige historische centrum, dat doorheen de 20e eeuw gespaard is gebleven van bombardementen en daardoor nog in prachtig authentieke staat verkeert, een absolute topbestemming voor de jaarlijkse kerstmarkt. Van midden november tot Kerstmis worden de mooiste pleinen van Wenen omgetoverd in kerstmarkten. Glühwein en de geur van kaneel drijven je mee doorheen de magische sfeer van Oostenrijkse tradities. Een hoogtepunt is de lichtprojectie op het plein voor het stadhuis van de stad.

 • Kerstmarkt Wenen: 16 november tot 24 december 2019
 • Dichtstbijzijnde luchthaven: Wenen

De kerstmarkt in Aachen

Elk jaar worden de straten rond de kathedraal van Aachen omgetoverd in een prachtig schouwspel van lichten, kleuren, feestelijke geluiden en verleidende geuren. De geweldige kermis in kerstfeest wordt zorgvuldig opgezet ter fascinatie van jong en oud. Daarom is de kerstmarkt van Aachen een absolute must-see voor bezoekers van alle leeftijden, en is de kerstmarkt populair tot ver buiten de landsgrenzen. Zowel gedurende de week als in het weekend komen kennis samen om te verbroederen bij kerstsfeer in het hart van Aachen.

 • Kerstmarkt Aachen: 22 november tot 23 december 2019
 • Dichtstbijzijnde luchthavens: Keulen, Maastricht, Brussel

De kerstmarkt in Praag

Als mooiste kerstmarkt van de republiek Tsjechië is de kerstmarkt van Praag een trekpleister voor reizigers van over heel de wereld. De ganse stad wordt in kerstkleuren uitgedost en de onvergetelijke sfeer van het Middeleeuwse stadscentrum zorgt ervoor dat de kerstmarkten op het Old Town Square erg populair zijn. In tegenstelling tot sommige andere kerstmarkten is de markt in Praag zeer authentiek en worden er ook voldoende lokale elementen in verwerkt, waardoor je het hele gebeuren als bezoeker nog intenser ervaart.

 • Kerstmarkt Praag: 30 november 2019 tot 6 januari 2020.
 • Dichtstbijzijnde luchthaven: Praag

De kerstmarkt in Keulen

Ook Keulen is geen uitzondering wat de Adventstijd betreft: jaarlijks is de stad thuis voor honderden marktkramers die de fijnste waren uitstallen, en nog veel meer bezoekers die afzakken naar deze Duitse stad voor de gezellige sfeer en de leuke winkeltjes. Er is niet één kerstmarkt in Keulen, maar meerderen: je kan doorheen de straten van het stadscentrum van kerstmarkt naar kerstmarkt wandelen, te midden de geuren van gebakken appels, kaneelkoeken en glühwein – en tegelijkertijd ook nog eens aan window shopping doen in de vele winkelstraten.

 • Kerstmarkt Keulen: van 26 november tot 23 december 2019
 • Dichtstbijzijnde luchthaven: Dusseldorf, Dortmund

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.