Bolsenameer

Het meer van Bolsena is het grootste vulkanische meer van Italië en tevens het grootste in de noordelijke regio van Lazio. Met een omtrek van 43 km heeft het een reputatie voor het maken van vloedgolven in het meer, een nogal vreemde gebeurtenis die door de lokale bevolking bekend werd als ‘sessa’. De vorming van het meer strekt zich ongeveer 370.000 jaar terug na de ineenstorting van een caldera van de Vulsini-vulkaan. Onderwateruitbarstingen zijn dus beroemd om de aanleg van de twee eilanden in het zuidelijke deel van het meer.

Hoe kom je bij het meer van Bolsena

Met het openbaar vervoer is het meer van Bolsena gemakkelijk te bereiken via de Cassia bis-weg vanuit Rome. Je kunt er ook komen via de belangrijkste A1-tolweg (Autostrada) die Rome met Florence verbindt. Je zult echter een afslag moeten maken bij Orvieto. Bussen die vertrekken vanaf het station van Viterbo bedienen de twee steden aan het meer.

Wat te zien in het meer van Bolsena

Zorg ervoor dat u het eiland Bisentina ziet. Het bevindt zich in het meer van Bolsena en is bereikbaar met een veerdienst vanuit Capodimonte. Het heeft fantastische eiken die altijd groenblijvend zijn, evenals een klooster, kerken en Italiaanse tuinen. Een gevangenis die is aangepast vanuit een kleine grot is ook daar die werd gebruikt om priesters op te sluiten die waren veroordeeld wegens ketterij. Deze gevangenis staat bekend als de Malta dei Papi.

Er is Bolsena. Deze stad deelt een naam met het meer en is beroemd om een ​​wonder dat gebeurde in 1263. Een ingekapselde gastheer, volgens de legende, bloedde op een korporaal. Dit is een klein doekje dat gebruikt werd om de gastheer en kelkrust te rusten tijdens de mis. Dit bloed werd aldus vertaald als een wonder dat de doctrine van de rooms-katholieke kerk bevestigt van transsubstantiatie, die zegt dat het brood en de wijn het lichaam en bloed van Christus worden. Nu bewaard in Orvieto bij de Orvieto-kathedraal, is de korporaal van Bolsena erg geliefd.

Capodimonte. Deze plaats was ooit een vissersdorp en herbergt een intrigerend kasteel dat ooit eigendom was van de familie Farnese. Verwar deze Capodimonte niet met die in de buurt van Napels. Het zijn twee totaal verschillende plaatsen.

Restaurants

Er zijn veel restaurants in de nabijheid van het meer die een verscheidenheid aan visgerechten bieden. Het zijn echte delicatessenzaken. Er is ook een optie om een ​​palinggerecht te kiezen, mocht u het gevoel hebben om veel gerechten te proberen. Alle vis in de gerechten worden gevangen in het nabijgelegen meer en zijn dus vers.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.