Barcelona: een sprankelende citytrip

Barcelona is een prachtige bestemming voor een stedentrip. Het biedt je veel bezienswaardigheden in de vorm van trendy uitgaansgelegenheden, wervelende architectuur en leuke winkels. Hoewel deze hoofdstad van Catalonië zijn bekendheid onder andere te danken heeft aan de Sagrada Familia en de Ramblas, kent deze bruisende stad nog veel meer bijzonderheden. Als je liefhebber bent van mooie architectuur kun je hier tevens je hart ophalen.

Boek nu uw vlucht naar Barcelona!

De stad is vergeven met architectonische hoogstandjes van Antoni Gaudi. Deze gebouwen zijn dan ook zeker de moeite van het bekijken waard als je op vakantie of citytrip bent in Barcelona. Deze Catalonische hoofdstad ademt romantiek en passie uit waar je al snel wordt door geraakt. Deze op één na grootste stad van Spanje heeft iedereen veel te bieden. We hebben de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie in Barcelona voor je op een rijtje gezet.

Wanneer bezoek je Barcelona het best?

De beste tijd om Barcelona te bezoeken is van mei tot juni, wanneer zwoele temperaturen van 20° tot 25° C samengaan met een vloedgolf aan festivals die de komst van de zomer aankondigen. De zomer zelf kent een hoge vochtigheidsgraad – een deel van de lokale bevolking verlaat tijdens de zomermaanden hun geliefde stad om in andere regio’s van een frisser briesje te genieten. De bewoners komen terug tegen de herfst, wanneer de gemiddelde temperatuur opnieuw terugvalt naar een 20-tal graden Celsius. De winter in Barcelona is mild in vergelijking met andere Spaanse steden, met temperatuurhoogtepunten rond de 15° C. En hoewel het een goed idee kan lijken om Barcelona tijdens de lente te bezoeken om de drukte te vermijden, kennen maanden als april frequente buien, waardoor je sightseeing-plannen de kans lopen letterlijk in het water te vallen. De meeste attracties in Barcelona beleef je bovendien buiten, waardoor het weer een belangrijke factor is. Ongeacht welke periode van het jaar je verkiest om Barcelona te bezoeken houd je er best rekening mee dat de stad een drukte aan toeristen zal kennen – het is de meest druk bezochte stad van Spanje.

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria is de grootste markt van Barcelona. Deze moet je bezocht hebben als je van lekker eten houdt. Tevens kun je er met eigen ogen zien hoe de Spaanse bevolking hun lekkernijen klaarmaakt. Je vindt er tal van kramen waar je verse olijven en typische Spaanse kruiden kunt kopen en proeven. Op deze markt worden tevens vaak leuke workshops gegeven waaraan je deel kunt nemen. De Mercat de la Boqueria mag zeker als je fan bent van culinaire hoogstandjes niet aan jouw lijstje ontbreken.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is, hoe kan het ook anders, ontworpen door Gaudi. De prachtige kerk doet al je zintuigen prikkelen door zijn prachtige architectonische hoogstandjes. Zowel van binnen als van buiten is een bezoek aan de Sagrada Familia zeer de moeite waard. Van oudsher wordt de Sagrada de Familia ook wel de kerk van verzoening genoemd. Dit komt omdat de restauratie van het bouwwerk vooral mogelijk is gemaakt door giften en donaties van de inwoners van Barcelona. De Sagrada de Familia in Barcelona herbergt tevens de crypte van Gaudi welke ook te bezichtigen is. Een bezoek aan deze imposante kerk is absoluut indrukwekkend en zeer de moeite waard.

La Rambla. Heerlijk winkelen en urenlang rondslenteren.

De La Rambla in Barcelona is misschien wel één van de drukbezochte winkelgelegenheden in de stad. Hier vind je dan ook leuke kleine boetiekjes en grote modemerken. Ook hier zijn veel restaurants en terrassen te vinden die je een prachtig uitzicht geven over de La Rambla. Vroeger deed deze passage vooral dienst om het water dat vanuit de bergen de stad in stroomde af te kunnen voeren. De La Rambla vind je midden in het centrum van Barcelona vlakbij de prachtige haven. Ook deze is de moeite van het bekijken zeker waard. Tijdens een diner in één van de restaurantjes kun je tevens genieten van de vele straatmuzikanten die volop aanwezig zijn op het plein. Ben je op citytrip naar Barcelona? Maak deze dan compleet met een bezoek aan de La Rambla.

Port de Barcelona

Deze haven van Barcelona is tevens de moeite van het bezoeken waard. Deze haven is nog steeds een belangrijk aanvoerpunt voor diverse goederen die naar de stad verscheept moeten worden. Maar, tegenwoordig is dit ook een aanlegplaats voor diverse cruiseschepen en plezierjachten. Je kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurantjes en bars. Als je bijgekomen bent van al het moois wat Port de Barcelona je te bieden heeft, is een bezoek aan het nabijgelegen aquarium zeker aan te raden. Dit aquarium is met ruim 6 miljoen liter water het grootste zeewater aquarium van Barcelona.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.