Villa d’Este in Tivoli

De Villa d’Este in Tivoli staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een prachtige daguitstap waard vanuit Rome. Het villadomein net buiten de stadsgrenzen van de hoofdstad omvat een prachtige Italiaanse tuin die wordt gekenmerkt door waternimfen, fonteinen en muziek.

Tijdens een wandeling door de tuinen zal je maar liefst 500 verschillende fonteinen kunnen waarnemen. Het veelvuldig aanwezige water en de hoge bomen zorgen er dan ook voor dat Villa d’Este een zeer aangename plek is om te bezoeken wanneer de temperatuur hoge toppen scheert. Het domein bevat ook een waterval. Door haar weelderige inkledingen Barokke invloeden vormt Villa d’Este een rolmodel voor de meeste Europese tuinen.

Naast de tuinen is ook de villa zelf is voorzien van de nodige pracht en praag: elke kamer is prachtig versierd met muurfresco’s en plafondschilderingen. Maar het meest adembenemende blijven de prachtige vergezichten vanuit de villa op het omliggende landschap.

Ben je van plan VIlla d’Este te bezoeken, bekijk dan ook zeker eens Hadrian’s villa, een archeologische site vlakbij die ook de moeite waard is om te bezoeken.

Villa d’Este bezoeken

Villa d’este is slechts 30 kilometer van Rome verwijderd en dus eenvoudig te bezoeken tijdens een verblijf in de hoofdstad. Er zijn meerdere manieren om je naar Villa d’Este, en Tivoli in het algemeen, te begeven.

Veel reizigers kiezen voor de wagen, gezien Villa d’Este vlak naast de S5-autosnelweg ligt die vanuit Rome vertrekt. Het villadomein ligt in het westen van Tivoli.

Verkies je met de trein te reizen, dan kan je vanuit het Tiburtina-station in Rome de lijn Roma-Pescara nemen. Na iets meer dan een half uur stap je over op een busverbinding die je tenslotte tot bij het rangeerstation in Tivoli brengt, en zodus tot vlakbij Villa d’Este.

Je kan ook de gehele weg afleggen per bus. Vanuit het stadscentrum van ROme neem je dan wel best de metro tot aan de halte Ponte Mammolo. Daar vertrekt er elk kwartier een bus, die je op een uur in Tivoli brengt.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.