Theatervoorstellingen bezoeken op Broadway in New York

Een bezoek aan Broadway is een absolute must voor elke reis naar New York City! Het loont absoluut de moeite om een theatershow bij te wonen, maar let op: sommige shows zijn maanden van tevoren uitverkocht. Wij geven je enkele tips om gemakkelijker tickets op de kop te tikken.

Eenvoudig tickets scoren in het laagseizoen

Tickets voor theatervoorstellingen kunnen soms snel uitverkocht zijn – wil je een specifieke show zien dan bereid je jezelf dus best goed voor indien het een bekendere productie betreft.

Tijdens het laagseizoen kan je echter al wat gemakkelijker aan tickets raken: de maanden januari en februari zijn vaak iets rustigers, waardoor shows minder snel uitverkopen.

In januari vindt Broadway Week plaats, waarbij je twee tickets voor de prijs van één kan krijgen voor meer dan 20 populaire shows. Broadway Week vindt overigens een tweede keer plaats in april.

De meeste theaterzalen zijn gesloten op maandag, al zal je hier een daar wel een zaal kunnen vinden die er een andere sluitingsdag op nahoudt.

Broadway tijdens de drukke zomermaanden

De voetregel is echter: hoe meer toeristen er in New York ronddolen, hoe sneller tickets de deur uit vliegen. De zomermaanden zijn dan ook absolute topmaanden voor de theaterwereld.

Een interessante uitzondering hierop is de 4 juli, Independence Day, de dag waarop Amerikanen de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten vieren. Die feestelijkheden gaan blijkbaar niet vaak gepaard met een bezoekje aan het theater, dus zijn er aanzienlijk meer tickets beschikbaar rond deze feestdag.

Nieuwe theatershows ontdekken in het najaar

De beste kans op tickets maak je in september, wanneer het Broadway-seizoen nog maar net van start gaat. Het najaar is daarom het ideale moment om enkele nieuwe, onbekendere shows te gaan ontdekken.

Broadway tijdens de eindejaarsperiode

Wie tijdens de eindejaarsperiode Broadway bezoekt kan zich maar beter goed voorbereiden: de feestdagen zijn hét moment waarop kaskrakers worden uitgebracht in de theaterwereld. Verwacht je er dus aan dat tickets snel uitverkocht zullen zijn.

Late-night televisieshows

Wil je in plaats van een theatershow een televisie-opname meemaken vanuit het publiek, dan kan je daarvoor overigens ook op Broadway terecht. De opnames van de bekendste laatavondshows houden echter een zomer-reces tijdens de maanden april en augustus.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.