Skiën in Val Thorens op de hoogste skipistes van Europa

Val Thorens is een Frans skigebied met een uitstekende reputatie, dat zeer geliefd is bij skiërs in België en Nederland. De hellingen van Val Thorens van gegarandeerde sneeuwdekking van november tot en mei. Deze aanwezigheid van sneeuw is te danken aan de ligging van het resort, want met een hoogte van 2300 meter is Val Thorens niet alleen het hoogst gelegen skigebied in de Trois Vallées, maar ook het hoogste skigebied van heel Europa.

De pistes van Val Thorens bieden bovendien een zeer spectaculair uitzicht op de omliggende bergtoppen. Bij helder weer geniet je dus van sneeuwpret met een prachtig panoramisch uitzicht op de rest van de vallei. Bovendien ligt Val Thorens boven de boomgrens, waardoor je jezelf haast op de Noordpool waant wanneer het weer en het zicht iets minder wordt.

Skigebied Trois Vallées

Skiërs of snowboarders hoeven zich niet te beperken tot Val Thorens zelf. Hoewel Val Thorens maar liefst 140 kilometer sneeuwpistes vlak voor de deur heeft, biedt het volledige skigebied van Trois Vallées, dat naast Val Thorens ook de dorpen Courchevel, Méribel en Les Menuires omvat, een totaal van maar liefst 600 kilometer aan skipistes. Je kan er een uitdaging in vinden om je vanuit Val Thorens naar de verste uithoeken van het gehele skigebied te begeven, maar houd er dan wel rekening mee dat je meer tijd zal spenderen op skiliften en wandelpaden, dan daadwerkelijk op de bergflanken. Je zal dus voor jezelf moeten uitmaken of het niet zinvoller is de pistes dichter bij huis te verkennen.

Hoe geraak je in Val Thorens?

De dichtstbijzijnde luchthaven van Chambéry ligt op 122 kilometer van Val Thorens, in praktijk zo’n 90 minuten verwijderd. Daarbuiten is er nog Genève op 200 kilometer, al duurt die rit een uurtje langer.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Moûtiers, zo’n 45 minuten verwijderd van Val Thorens zelf. Het station wordt bediend door een shuttledienst die je naar Val Thorens en Les Menuires brengt.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.