Pompeii: drama aan de voet van de Vesuvius

Probeer je gewoon eens het ochtendgloren voor te stellen op 25 augustus 79 voor Christus. Die dag stopte op een bepaalde plaats in Italië de tijd. Het was als een einde van de wereld voor de mensen die daar woonden. Een vulkaanuitbarsting en brandende sintels veranderden een prachtige plek in een oogwenk in een ware hel. Heel Pompeii lag onder as en vuur. Mensen probeerden alles te doen om te overleven, maar tevergeefs. Een geweldige stad werd in korte tijd niets anders dan een vuilnisbak. Dat was de verwoestende aard van die natuurramp.

De ruïnes van Pompeii zijn een van ’s werelds beroemdste toeristische attracties. Het is een plek die het waard is om een ​​bezoek aan te brengen. Men kan op dagbasis vanuit Napels naar Pompeii gaan.

Opgravingen in Pompeii

Ongeveer 300 jaar geleden begon een man genaamd Carlo Borbone opgravingen in Pompeii, maar dan alleen voor persoonlijke roem. Hij groef hier en daar in Pompeii voor schatten. Kijkend naar de situatie benoemde de overheid Giuseppe Fiorelli voor systemische opgravingen. Hij bracht een nieuwe techniek met zich mee en maakte gipsen afgietsels. Als je daarheen gaat, zul je het vinden. Het werd beschouwd als een hemel voor rijke Romeinse burgers. De ramp heeft bijna alles vernietigd. Er zijn hier en daar nog enkele overblijfselen die het merkteken van hun rijkdommen dragen. Veel van de overblijfselen lijken nog steeds vers. De gerestaureerde vloeren zien er ook spectaculair uit. Bij het beoordelen van die zullen jullie blij zijn te denken dat ze vergelijkbare technologieën hebben gebruikt zoals de moderne mensen doen. Je zou waarschijnlijk gelukkiger zijn geweest om in die huizen te wonen. Hun rijkdom en hun fascinatie voor schoonheid verbazen ons nog steeds. Dat is waarom Pompeii een belangrijke toeristenplaats is. Er is een nieuwere stad met de naam Pompeii (met een ik). Het is ook een prachtige plek.

Naar Pompeii gaan

Je kunt vanuit zowel Napels als Sorrento naar Pompeii gaan. Als je vanuit Napels wilt gaan moet je uitstappen bij Scavi en je wilt vanuit Sorrento gaan dan moet je uitstappen bij Santurio. De reguliere FS-lijn die van Salerno naar Napels loopt, stopt ook in Pompeii. Maar het is een ander station dan Circumvesuviana. Je kunt er ook met de bus naartoe gaan. De bus die op de route Napels naar Salerno rijdt, stopt ook bij Pompei. Je kunt vanuit Pompeii uitgaan door een auto te nemen. Dus het is simpel zoals het eruit ziet. Breng een bezoek aan een van de beroemdste archeologische plekken ter wereld.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.