Midtown Manhattan: Central Park, Times Square en meer

Het centrum van Manhattan, ook wel Midtown Manhattan genoemd, heeft veel weg van het New York City zoals afgebeeld in films en televisieseries. Beeld je eindeloze wolkenkrabbers, volle trottoirs en straten vol met toeterende taxi’s in, en je benadert ongetwijfeld vrij dicht het werkelijke utizicht van deze wijk. Het loont dan ook zeker de moeite om een dag of meer in dit stadsdeel te spenderen.

Dit deel van de New York City trekt dagelijks talloze toeristen naar de beroemdste bezienswaardigheden en unieke wolkenkrabbers van de stad, zoals het Empire State Building en het Chrysler Building.

Times Square

Times Square is ongeveer een van de meest toeristische dingen die er te doen zijn, maar het is een must-see voor een reden. De drukte van het leven in New York City komt echt samen op Times Square, en het is een unieke kans om de sfeer van de stad op te nemen. Probeer zeker om Times Square zowel overdag als ’s nachts te bezoeken: de gigantische reclamepanelen geven het plein een heel andere sfeer mee na zonsondergang.

Het is ook een geweldige plek om souvenirs te kopen, want het plein is omzoomd met zowel iconische winkels zoals de Disney Store als kleine winkelkraampjes met snuisterijen.

Central Park

Central Park is volgens sommigen de meest bezochte toeristische attractie ter wereld, maar dat klopt slechts gedeeltelijk: voor veel New Yorkers is Central Park een onmisbaar kenmerk van de stad, als de groene long waarin menige inwoner zijn ontspanning zoekt.

Een bezoek aan New York City zou niet compleet zijn zonder een snelle wandeling door een deel van het park. Breng een deel van de middag door met het verkennen van Central Park. Je kunt er gewoon op eigen houtje doorheen wandelen, of fietsen huren en een rondje of twee door het park fietsen. Er zijn tal van plaatsen om fietsen te huren net buiten het park.

Zoek een kaartje van het park op wanneer je binnenwandelt, want Central Park huisvest enkele noemenswaardige plekjes die je zeker gezien wil hebben: Imagine Mosaic, Bow Bridge, Belvedere Castle, Sheep Meadow en The Mall zijn allen een bezoekje waard tijdens je tocht doorheen het park.

Macy’s

Tussen 7th Avenue en Broadway vinden we Macy’s terug: een legendarisch grootwarenhuis van maar liefst 11 verdiepingen hoog. Doorheen de verdiepingen zal je alles kunnen vinden wat je hart begeert aan juwelen, handtassen, jeansbroeken, jurken en kleedjes, huishoudartikelen, cosmetica en – hoe kan het ook anders – schoenen! Het gebouw is één van de grootste winkels ter wereld en huisvest onder andere een café, een Starbucks en een McDonald’s.

Shoppen op Fifth Avenue

Als je een shopaholic bent, zorg er dan voor dat je Fifth Avenue in Midtown Manhattan opzoekt. Deze straat staat bekend als de duurste en meest luxueuze winkelstraat van New York City, en zal je verbluffen door de rijke hoeveelheid aan wereldberoemde merken. Gucci, Prada, Louis Vuitton, en anderen passeren er de revue. Ook andere merken kan je er terugvinden, alsook één van de beroemdste Apple-winkels ter wereld.

Top of The Rock – Rockefeller Center

In de jaren ’30 nam John D. Rockefeller maar liefst 228 verschillende eigendommen in beslag, pal in het midden van Manhattan. Zijn bedoeling was het gebied te ontwikkelen, en een stad binnen de stad te bouwen.

Uiteindelijk realiseerde hij met het Rockefeller Center een reeks van veertien wokenkrabbers, waaronder Radio City Music Hall en het Christie Auction House. De hoogste wolkenkrabber het Comcast Building, waarin zich bovenaan een observatiedeck genaamd Top of The Rock bevindt.

Het Rockefeller Center en zijn observatiedek wordt meestal in één adem genoemd met het Empire State Building – het zijn beiden beroemde observatiepunten met een prachtig perspectief over New York City. Top of the Rock heeft echter minder bezoekers dan het Empire State Building waardoor er minder wachtrijen zijn. Dat kan tellen, zeker in de drukke zomermaanden. De Top of The Rock biedt bovendien een even adembenemend uitzicht over Manhattan als het Empire State Building, met een prachtig uitzicht op Central Park.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.