Is Madrid bezoeken duur?

Bezoek je Madrid, dan wil je ongetwijfeld weten hoe diep je in de geldbuidel moet tasten om ten volle van de stad te genieten. De prijs van het eten in Madrid, het vervoer ter plaatse en natuurlijk je hotel en vluchten zullen immers bepalen hoeveel je in totaal voor een citytrip naar Madrid betaalt.

Wie op zoek is naar een bestemming met schappelijke prijzen komt bij Madrid echter niet bedrogen uit. De meeste reizigers vinden Madrid helemaal geen dure stad. Zeker als je Madrid vergelijkt met andere hoofdsteden in Europa, zoals bijvoorbeeld Kopenhagen, zal je zien dat Madrid beduidend goedkoper is.

We merken echter wel verschillen afhankelijk van wat je vergelijkt: bekijken we enkel de kosten voor een overnachting, dan is Madrid zeker niet de goedkoopste bestemming. Op het gebied van hotels en logement scoren bestemmingen als Dublin bijvoorbeeld iets beter. Desalniettemin blijven ook hotels in Madrid relatief goedkoop.

Hoe duur is eten en drinken in Madrid?

Om een beter beeld te vormen van de kosten waarmee je rekening moet houden in Madrid, geven we je deze praktijkvoorbeelden mee:

  • Een klein ontbijt bij de lokale bakker: ca. € 2 tot € 2,50
  • Een dagmenu als lunch: ca. € 10 tot € 15 (vraag naar het “menu del dia”)
  • Een avondmaal: ca. € 20 tot € 35

Natuurlijk hangt ook alles af van de plekken waar je gaat eten in Madrid. Een kleine, plaatselijke ambachtenaar zal je in Madrid doorgaans minder aanrekenen dan een hippe keten in een winkelcentrum. Wil je echt besparen op eten en drinken, dan kan je proberen om een ontbijt of lunch in de supermarkt te kopen. Ook drankjes kan je op die manier goedkoop op de kop tikken: handig om het warme zomerweer te trotseren bij je bezoek aan Madrid.

Hoe duur is lokaal vervoer in Madrid?

Een ritje met de plaatselijke bus of de metro kost je € 1,50 tot € 2,50, afhankelijk van het vervoersmiddel en het traject dat je aflegt. De metro is echter zeker aan te raden, wil je de drukke ochtend- of avondspits in Madrid vemijden. Een taxirit kan je € 8 tot € 12 kosten, wederom afhankelijk van het begin- en eindpunt van de rit, alsook het moment van de dag waarop je de taxi neemt.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.