Hamburg: voor een heerlijke vakantie

Ga je op vakantie naar Hamburg? Bereid je dan voor op een heerlijke combinatie van cultuur historische bezienswaardigheden en een bruisend uitgaansleven. Als tweede grote stad van Duitsland is Hamburg een belangrijk handelscentrum. Hiermee is het dan ook een havenstad van groot formaat. Toch herbergt de binnenstad van Hamburg voldoende schatten die een bezoekje meer dan waard zijn.

Boek nu uw vlucht naar Hamburg!

Wil je Hamburg bezoeken tijdens een citytrip op vakantie? Zorgt dan voor een plaatsje in één van de goede hotels die de stad rijk is, want met zoveel bijzondere dingen om te zien is deze grote Duitse stad een echte must see. Of je nu graag een museum wilt bezoeken, wilt genieten van bijzondere architectuur of lekker culinair wilt vertoeven. Hamburg is een moderne stad die iedereen wat bijzonders te bieden heeft. We hebben de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Hamburg voor je op een rij gezet.

Wanneer bezoek je Hamburg het best?

Het beste moment om Hamburg te bezoeken is de periode tussen mei en september, wanneer het warmere weer naar de stad terugkeert en het aangenaam buiten vertoeven is. Dit betekent echter ook dat de kamerprijzen dan op hun hoogst zijn, en dat de stad heel wat instroom van toeristen kent. Voor minder drukte en eventueel ook lagere hotelprijzen bezoek je Hamburg best in de herfst. Het weer zal iets killiger zijn met temperaturen tussen 10 en 15 graden Celsius, maar de voordelen op het gebied van verblijfskosten en rust zijn vast de moeite waard.

Bruisend Sankt Pauli

Als je een liefhebber bent van vermaak en vertier, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de stadswijk Sankt Pauli in der Kiez. Dit enorme uitgaansgebied bezit onder andere mooie theaters, kroegen, restaurants en diverse clubs. Hier wordt je tot in de late uurtjes vermaakt met allerlei soorten vertier. Ook de bekende Reeperbahn vind je in dit stadsgedeelte. Dit stond vroeger vooral bekend als zijnde buurt voor prostituees, maar is nu vooral een bekend uitgaansgebied. Sankt Pauli is absoluut de moeite waard als je op vakantie bent in Hamburg.

Hauptbahnhof

De Hauptbahnhof is een mega groot treinstation dat dagelijks veel passagiers vervoert. Hiermee mag het station zich tot één van de drukbezochte treinstations van Europa rekenen. In het reusachtige gebouw van de Hauptbahnhof vind je tevens heel veel leuke restaurants en een winkelcentrum. Door de prachtige gangen van het gebouw hoor je veelal klassieke muziek uit de speakers komen. Dit is bewust gedaan om de Hauptbahnhof een beter imago te geven. Dit enorme treinstation in Hamburg moet je echt gezien hebben en mag niet ontbreken aan jouw lijst van bijzondere bezienswaardigheden.

Vismarkt van Hamburg

Als je een vroege vogel bent, dan zou je echt een bezoek moeten brengen aan de vismarkt in Hamburg. Deze vind je in de haven en start in de zomer al vroeg in de ochtend. Naast heerlijke verse vis wordt je getrakteerd op de prachtige wijze waarop de marktkooplui hun waar aanbieden. Niet alleen luid geschreeuw, maar ook met de meest prachtige liederen. Op de vismarkt van Hamburg kun je tevens leuke souvenirs en verse bloemen kopen. De vismarkt in de haven van Hamburg is echt een aanrader tijdens jouw verblijf in deze mooie Duitse stad.

Het Rathaus van Hamburg

Het Rathaus mag zich met recht één van de mooiste gebouwen van de stad noemen en moet je dan ook eigenlijk echt gezien hebben. Je vindt het stadhuis uit 1886 in het centrum van Altstadt. Door zijn imposante verschijning kun je deze ook eigenlijk niet missen. Tegenwoordig doet het dienst als concertgebouw en worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd. Met een indrukwekkend aantal van 647 kamers is het Rathaus in Hamburg absoluut één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van deze bruisende stad.

St. Nikolai kerk

Eigenlijk mag het geen kerk meer genoemd worden, want de St. Nikolai heeft heden ten dage meer weg van een ruïne. Dit is mede te danken aan de bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog. Na deze verwoestingen is de St. Nikolai kerk niet meer in glorie opgebouwd maar is het gebleven tot wat het nu is. Desalniettemin is deze kerk of ruïne indrukwekkend te noemen. Zeker als je weet dat de kerktoren ooit de hoogste ter wereld was met 147 meter.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.