Goedkope vluchten voor élke vakantie: zo vind je ze!

Er gaat niets boven de magie van een vliegreis! De spanning die stijgt wanneer je aankomt op de luchthaven, je jezelf naar de terminal begeeft en tenslotte aan boord stapt – het is een ervaring die nog het best te vergelijken valt met een heus avontuur. Maar vliegen is niet goedkoop – of althans, meestal niet. Goedkope vliegtickets zijn soms moeilijk te vinden. Nochtans kan het eenvoudiger: wij geven je alvast enkele tips waarmee je je vluchten optimaliseert en zo goedkoop mogelijk je vliegreis maakt!

Ten eerste is het zeer voordelig om je reis goed vooraf te plannen. De meeste vliegtickets kan je bijna een jaar voor vertrek aanschaffen. Het motto is daarbij: hoe vroeger je erbij bent, hoe groter de kans dat je een koopje doet.

De enige manier die nog goedkoper is dan het gebruik maken van vroegboek-acties zijn speciale promotie-acties die een maatschappij kan organiseren doorheen het jaar. Een alternatief voor het vroeg boeken van je reis, is namelijk het laat boeken van je reis: de zogenaamde last-minutes. Wanneer reizen onderbemand zijn is het voor vliegmaatschappijen commercieel interessant om promoties te organiseren en de laatste tickets in een uitverkoop te plaatsen. Wie er snel bij is, kan zo zijn slag slaan.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste last-minutes? Dan raden we je aan om je in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief! Zo word je automatisch op de hoogte gebracht van de meest interessante deals!

Ontvang last-minutes via onze nieuwsbrief!

Een andere manier om geld te besparen is flexibel zijn, ook qua eindbestemming. Wil je op reis, maar weet je nog niet waarheen? Dan ben jij de ideale kandidaat om vrij rond te shoppen tot je een geschikte vakantiebestemming aan de juiste prijs hebt gebonden. Kieskeurig zijn heeft zijn prijs, maar wie een open geest heeft zal zien dat er steeds koopjes zijn – ook voor bestemmingen waar je niet meteen aan dacht.

Ben jij een vaste slaper, of een nachtraaf? Wie het ziet zitten om wat uren slaap te laten voor een vroege of late vlucht, zal zien dat deze veel goedkoper zijn! Het loont dus om de extra late of vroege vluchten in overweging te nemen bij het plannen van je vliegreis. Let wel op dat je steeds tijdig op de luchthaven dient te zijn, en houd rekening met de tijd die nodig is om zowel de luchthaven te bereiken, als je door de veiligheidscontroles te begeven!

Kijk verder dan alleen je vlucht: reizen omvat natuurlijk veel meer dan vliegen alleen. Allerhande aspecten bepalen de totaalprijs van je vakantie. Ook met een goedkoop vliegticket kan je bedrogen uitkomen als nadien blijkt dat verblijven in je eindbestemming pittig geprijsd is. Bekijk dus de bigger picture – de combinatie van zowel je vlucht, je verblijf en praktische aspecten zoals het vervoer ter plaatse. Een grootstad waarin je voor een appel en een ei rondreist met de metro is qua lokaal vervoer veel goedkoper dan een bestemming waarbij je een wagen moet huren of beroep doen op lokale taxi’s.

Heb je veel bagage? Vermijd dan dat je een dure premie moet betalen voor een overladen koffer! Draag bijvoorbeeld wat extra kledingstukken in de luchthaven, zoals je winterjas als je op skivakantie vertrekt. Je koffer is een stuk minder zwaar, en wanneer je aankomt op je bestemming kan je je kledingstukken meteen terug aantrekken om het lekker warm te hebben. Ook andere elementen, zoals een camera of ander materiaal, kan je eventueel kwijt in jaszakken of handtassen.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.