Brussel: een bruisende vakantie

Heb je een vakantie gepland staan naar Brussel? Bereik je dan voor op een bruisende tijd in deze historische hoofdstad van België. Natuurlijk kennen we deze stad vooral als politiek centrum, maar Brussel heeft veel meer te bieden dan dat. Naast de oude binnenstad met veel mooie bouwwerken en bezienswaardigheden, ben je er ook voor culinaire hoogstandjes aan het juiste adres. Daarnaast zit de stad vol met mooie hotels die zich gevestigd hebben op de leukste plaatsen van de stad. De Gouden Eeuw viert hier nog zijn hoogtijdagen want de bouwstijl die daarbij past zie je terug in de diverse straten en pleinen van Brussel.

Boek nu uw vlucht naar Brussel!

Deze bruisende stad wordt dan ook niet voor niets ook de hoofdstad van Europa genoemd. Een bezoek aan Brussel heeft voor ieder wat wils. Je geniet er van de vele mooie winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Wil je liever wat cultuur opsnuiven? Ook dan is een stedentrip of vakantie naar Brussel jou op het lijf geschreven. Om je verblijf in deze Belgische hoofdstad nog aangenamer te maken, hebben we de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

Wanneer bezoek je Brussel het best?

De beste periodes om Brussel te bezoeken zijn tussen maart en mei en september en oktober. Dan zijn de kamerprijzen goedkoper en is minder drukte bij de verscheidene topattracties. Deze stad beleeft ook alle vier seizoenen ten volle, al is regen gedurende het hele jaar door mogelijk. De gemiddelde maximatemperaturen variëren van ongeveer 7 graden in de winter tot 23 graden in de zomer.

De Grote Markt in Brussel

De Grote Markt mag je absoluut niet voorbij lopen als je een bezoek brengt aan Brussel. Praktisch gezien is dit ook bijna onmogelijk wat dit monumentale plein bevindt zich midden in het stadscentrum. Het plein wordt omringd door prachtige gebouwen waarbij vooral het Stadhuis een goed voorbeeld is van een bouwwerk uit de late middeleeuwen. Naast panden in renaissance stijl vind je heel veel leuke terrassen en restaurants op het plein. Een perfecte locatie dus om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van al het moois wat Brussel te bieden heeft.

Manneke Pis

Denk je aan Brussel, dan denk je natuurlijk aan Manneke Pis. Dit standbeeld is al meer dan vier eeuwen oud en is één van de grootste publiekstrekkers van de hoofdstad van België. Manneke Pis leent zich natuurlijk perfect voor een leuke selfie, maar is ook echt de moeite van het bezichtigen waard. Je vindt dit oude standbeeld op de hoek van de Stoofstraat, midden in het centrum. Daarnaast kun je ook de diverse kledingstukken van het standbeeld bewonderen in het Broodhuis op de Grote Markt. Bijzonder!

De bollen van het Atomium

Een bezoek aan dit bijzondere kunstwerk mag je gewoonweg niet overslaan. Zelfs de bollen van dit bouwwerk bieden je leuke bezienswaardigheden. Het gebouw is ter ere van de wereldtentoonstelling in 1958 ontworpen door André Waterkeyn. Het geeft de metaalindustrie van de jaren ‘50 weer en is sindsdien een bekend symbool voor Brussel. In de bollen kun je genieten van diverse mooie exposities. Deze zijn meest per trap te bereiken. In de bovenste bol is een leuk restaurantje gevestigd wat zeker de moeite van het bezoeken waard is. Deze kun je overigens wel met een lift bereiken.

Een stripfiguren route door de stad

Echt een aanrader als je in Brussel bent is de striproute. Door de hele stad zijn er namelijk muurschilderingen geplaatst van bekende Belgische stripfiguren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Kuifje, Asterix en Obelix maar ook Guust Flater en Suske en Wiske komen tijdens deze route voorbij. De Brusselse striproute is zeker een aanrader. Je ziet de meest prachtige kunstwerken aan je voorbij komen, terwijl je kunt genieten van de mooie architectuur van de stad.

Shoppen in de Passage du Nord

Hou je van designer winkels en shoppen? Dan mag een bezoek aan de Passage du Nord in Brussel zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Dit overdekte winkelcentrum kenmerkt zich door de prachtige gebouwen die alleen al een feestje zijn om naar te kijken. In het winkelcentrum hebben zich tal van grote modehuizen gevestigd waar je naar hartenlust de meest mooie kleding kunt shoppen. De Passage du Nord vind je in het centrum van Brussel.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.