Cannes: een luxe-vakantie voor jetsetters

Hoewel Cannes natuurlijk vooral bekend staat om het filmfestival en haar jetset, is dit dé vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk. De stad biedt naast luxueuze hotels ook veel bezienswaardigheden en een prachtig historisch centrum. Oude straatjes met kleine restaurantjes domineren hier het straatbeeld. Cannes ligt op een steenworp afstand van Nice en is natuurlijk gelegen aan de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk.

Er heerst een Mediterraans klimaat met veel zonuren. Aan de bekende boulevard de la Croisette is de rijkdom duidelijk zichtbaar. Hier vind je tal van luxe hotels waaronder natuurlijk het beroemde Carlton: een perfecte plek om sterren te spotten en luxe bolides te bewonderen. 

Boek nu uw vlucht naar Marseille,
de dichtsbijzijnde luchthaven van Cannes!!

Cannes biedt voor ieder wat wils. Zo kun je de cultuur opsnuiven in het oude stadsgedeelte, maar er zijn ook tal van hippe uitgaansgelegenheden te vinden in de stad. Dit maakt de stad afwisselend en uitdagend.

De haven en het strand worden omringd met prachtige palmbomen die zo typerend zijn voor de stad. De rijkdom van weleer is tevens terug te vinden in de kapitale villa’s van het achterland. Hoewel veelal in vervallen staat proef je hier nog steeds het oude Cannes. Deze stad aan de Côte d’Azur is perfect voor een luxe stedentrip of een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk. Naast prachtige hotels heeft Cannes ook veel bezienswaardigheden die je gezien moét hebben. We hebben de leukste bezienswaardigheden en bijzonderheden voor je op een rijtje gezet.

Wanneer bezoek je Cannes het best?

Het beste moment om Cannes te bezoeken is in de herfst, na het beroemde International Film Festival dat jaarlijks in mei plaatsvindt en de drukte van de zomervakantie. In de herfst zullen de temperaturen nog niet meteen beginnen zakken en blijven deze vrij schappelijk tot november. Wie aan zijn portemonnee denkt doet er het best aan om Cannes te bezoeken in de winter, dan is het laagseizoen en zijn de kamerprijzen op hun laagst. De lente is weer een mooi tussenseizoen, maar je zult zien dat hotelprijzen langzaam stijgen tot ze een ultiem hoogtepunt bereiken tijdens het hoogseizoen – de zomer!

Romantisch Cannes in Le Suquet

Dat Cannes niet alleen maar een moderne en trendy stad is, bewijst het oude gedeelte van het centrum Le Suquet. Hier kun je eindeloos flaneren door smalle straatjes en genieten van de beste restaurantjes. Le Suquet is gelegen op de berg en bevindt zich vlakbij de oude haven. Ook zijn hier een oud kasteel en een kerk gevestigd die zeker een bezoekje waard zijn. Vanaf hier heb je tevens een geweldig uitzicht over de stad en het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Hou je van winkelen? Ook dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan Le Suquet.

Waan jezelf een ster bij het Palais des Festivals

Het Palais des Festivals is hét decor voor het jaarlijkse filmfestival. Hier komen sterren van over de hele wereld samen. Het Palais des Festivals in Cannes bevindt zich aan de voorzijde van de boulevard. Loop vooral eens de trappen op voor het échte jetset gevoel en bekijk de indrukwekkende handafdrukken van de sterren op de stoep. Deze Franse Walk of Fame mag je zeker niet missen tijdens jouw vakantie in Cannes. Aan de overzijde van Palais des Festivals vind je een bekende bar. Drink zeker een drankje op het terras van Farfalla en laat je betoveren door alles wat er gebeurd op de boulevard.

Zandstranden met palmbomen in Cannes

Hoewel het eerste strand van Cannes is ontstaan door de afgraving voor het Carlton Hotel, zijn ze onmiskenbaar geworden voor de stad. De stranden zijn schoon en voorzien van helder wit zand. Terwijl je geniet van het warme klimaat en de blauwe zee, zie je achter je de ruim aanwezige palmbomen die zorgen voor een luxe uitstraling. Naast het strand aan de Boulevard de la Croisette, kent Cannes nog een strand. Deze is gelegen vlakbij de oude haven aan Boulevard du Midi. Beide stranden zijn zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in Cannes.

Bezoek de mysterieuze Lérins eilanden

Vanuit de veerhaven van Cannes kun je met de boot eenvoudig een bezoekje brengen aan de vier Lérins eilanden van Cannes. Op het grootste eiland, Sainte Marguerite, kun je een fort bezoeken welke vroeger als gevangenis heeft gediend. De geschiedenis leert ons dat de man met het ijzeren masker hier jarenlang is vastgehouden. Op het andere eiland, Saint Honorat staat een prachtig klooster uit de middeleeuwen wat zeker de moeite van het bekijken waard is.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.