Lissabon: een moderne citytrip

Lissabon is modern maar kent tegelijkertijd ook een rijke historie. Deze prachtige hoofdstad van Portugal is dan ook bij uitstek geschikt voor een heerlijke vakantie of stedentrip. De stad heeft op allerlei vlakken veel te bieden. De grote aardbeving uit 1755 heeft de stad destijds voor een groot deel verwoest.

De historische binnenstad van Lissabon kent dan ook veel monumenten die symbool staan als herinnering van de ramp. Naast de rijke cultuur is Lissabon nu vooral een bruisende stad waar je ook veel moderne invloeden kunt terugvinden. Dat maakt de hoofdstad van Portugal enorm populair voor een luxe vakantie of citytrip. Het klimaat op dit schiereiland is zowel in de zomer als de winter prettig.

Boek nu uw vlucht naar Lissabon!

Dat maakt Lissabon in elk jaargetijde een mooie vakantiebestemming. Je kunt er genieten van moderne architectuur, historische bouwwerken en een rijk uitgaansleven. Ook als je houdt van lekker eten en rondstruinen in winkeltjes is Lissabon dé bestemming voor een onvergetelijke tijd. We hebben alle bijzondere bezienswaardigheden van deze hoofdstad van Portugal voor je op een rijtje gezet.

Wanneer bezoek je Lissabon het best?

Het beste moment om Lissabon te bezoeken is van maart tot mei of van september tot oktober, omdat het weer dan nog steeds warm is maar hotelprijzen goedkoper zijn. In het voor- en najaar kun je misschien zelfs nog een paar dagen aan het strand doorbrengen, als de weergoden goed gezind zijn.
Bovendien zijn er op dat moment minder toeristen dan in de zomer – het hoogseizoen. De zomer wordt gekenmerkt door hete temperaturen en overvolle kusten. De winters in Lissabon zijn dan weer relatief warm voor Europa, en het kwik blijft doorgaans vlot boven de 5° Celsius.

Chique winkelen op de Rua Augusta

Dit winkelgebied is direct te herkennen aan zijn prachtige boog. Deze is ter nagedachtenis aan de aardbeving in 1755 geplaatst en is een belangrijk herkenningspunt voor deze winkelstraat. De Rua Augusta is een heerlijk winkelcentrum waar je chique winkeltjes en dure modemerken aantreft. Het is dan ook niet voor niets dat Rua Augusta bekend staat als één van de exclusieve winkelgelegenheden van Portugal. De loopgebieden zijn ingelegd met prachtig mozaïek en zijn een feestje om naar te kijken. Daarnaast vind je in de Rua Augusta veel gezellige terrasjes waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van straatkunst en muzikanten.

Castelo de São Jorge

Als je even op adem wilt komen van al het moois wat deze stad te bieden heeft, dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan Castelo de Sao Jorge. Dit imposante kasteel kun je vinden op de hoogste heuvel van de stad Lissabon en geeft je een prachtig zicht op de stad. Onder de weelderige bomen naast het kasteel kun je lekker uitrusten in de schaduw. Dit kasteel is tevens de favoriete plek van veel plaatselijke inwoners. Een echte must see!

Bairro Alto in Lissabon

Bairro Alto is hét uitgaanscentrum van Lissabon. Overdag kun je hier genieten van kleine plaatselijke winkeltjes die hier hun antiek en kunst aanbieden. In de avond kun je in dit gedeelte van het centrum van Lissabon heerlijk eten in de vele restaurantjes en bars. Als je na je drankje zin hebt in een dansje vind je hier tevens heel veel trendy uitgaansgelegenheden. Lekker eten en ontspannen doe je dus het beste in Bairro Alto.

Torre de Belém

Deze toren kun je vinden in de wijk Belém en is een echte bezienswaardigheid. De Torre de Belém is een feest om naar te kijken. Van oudsher is dit bouwwerk gebouwd in de Manuelstijl en deed dienst als de toegangsweg naar het centrum van Lissabon. De Torre de Belém is gebouwd in 1515 en kent een rijke historie. Absoluut een prachtig kunstwerk wat je gezien moet hebben tijdens je stedentrip naar Lissabon.

Botanische tuin van Ayunda

De botanische tuinen van Ayunda vind je vlakbij de wijk Belém en is daardoor prima te combineren met een bezoek aan de Torre de Belém. Deze geweldige tuinen dateren uit de 18e eeuw en zijn een echte bezienswaardigheid in Lissabon. Naast de prachtige architectuur vind je er veel bijzondere planten en kruiden soorten. Ook oude vijvers met fonteinen zijn hier ruim vertegenwoordigd. Wat je echt niet mag missen als je een bezoek brengt aan de tuinen van Ayunda is de vierhonderd jaar oude drakenboom. Prachtig om te zien en zeer indrukwekkend.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.