Berlijn: gewoonweg betoverend

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en kent een rijke geschiedenis. De bekendste daarvan is wel de Muur die de stad voor bijna 30 jaar lang in twee gedeelten scheidde. Als je een vakantie of stedentrip naar Berlijn maakt, wordt je getrakteerd op een combinatie van oude bouwwerken en moderne architectuur.

Boek nu uw vlucht naar Berlijn!

Daarnaast kent Berlijn een bruisend uitgaansleven en vind je er veel winkels en goede hotels. Na de val van de Berlijnse muur heeft deze stad een ware metamorfose ondergaan. Dit zie je terug in het sprankelende centrum van de stad en de vele bezienswaardigheden van deze Duitse hoofdstad. Om jouw vakantie of citytrip naar Berlijn onvergetelijk te maken hebben we de meest bijzondere bezienswaardigheden van deze imposante stad voor je op een rijtje gezet.

Wanneer bezoek je Berlijn het best?

De beste periode om Berlijn te bezoeken is van mei tot september, wanneer het weer ideaal is voor een terrasje, je lekker kan luieren in één van de vele parken en kan uitblussen met een ontspannen stadswandeling. In de winter loop je daarentegen risico te bevriezen – letterlijk: de temperaturen liggen in de wintermaanden maar net boven het vriespunt. Langs de andere kant is de winter wel het laagseizoen in de stad, waardoor deze periode voor budgetbewuste reizigers misschien het uitverkoren moment is om koopjes te doen voor vliegtickets en hotels.

De Berlijnse Muur

Een bezoek aan de Muur mag zeker niet ontbreken in het rijtje van bijzondere bezienswaardigheden. De Berlijnse muur heeft dan ook een belangrijke historische waarde behouden na de val in 1989. Met een lengte van 45 kilometer lang en een hoogte van 3,6 meter splijten deze muur de stad in twee helften. Op sommige plaatsen in het centrum kun je nog steeds kleine stukjes van de muur waarnemen. Wil je meer van de muur zien? Breng dan een bezoek aan de East Side Gallery. Hier staat nog een behoorlijk deel van de muur overeind en is voorzien van prachtige schilderingen die door verschillende kunstenaars zijn aangebracht in 1990. Een bezoek aan de Berlijnse Muur is zeker de moeite waard en laat een onvergetelijke indruk achter.

Het Rijksdag in Berlijn

Als je op citytrip of vakantie bent in Berlijn, dan mag een bezoek aan het Rijksdag daarbij zeker niet ontbreken. Het oude parlementsgebouw is toegankelijk voor publiek en geeft je vanaf het dak een mooi uitzicht over het oude stadscentrum. De Rijksdag heeft een parmantige doorzichtige koepel waar je echt eens doorheen moet lopen. Aan het einde van deze glazen koepel kun je tevens een expositie bewonderen die je de geschiedenis van deze Duitse hoofdstad in woord en beeld toont. Absoluut zeer indrukwekkend.

De Potsdamer Platz

De Potsdamer Platz is een prachtig modern vormgegeven plein. Hoe anders was dat ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Na een behoorlijke verwoesting is het plein in die tijd ook nog eens in twee helften gesplitst door De Muur. Dit is één van de plaatsen in de stad waar je nog resten van de Berlijnse Muur kunt zien. Nu is de Potsdamer Platz een modern ingericht plein welke plaats biedt aan een wachttoren die overgebleven is uit de Oorlog. De Potsdam  is tevens de thuishaven van veel hoge gebouwen zoals het Sony Center. Een bezoekje aan de Potsdamer Platz geeft je een prachtig beeld van hoe Berlijn de geschiedenis en de moderne tijd met elkaar heeft gecombineerd. Wil je daarna even lekker ontspannen? Loop dan naar De Mall of Berlin. Dit is een groot winkelcentrum waar je veel bekende modehuizen kunt vinden.

Slot Charlotteburg

Dit enorme paleis mag zich tot de grootste van Berlijn rekenen. Het is gebouwd in de 17e eeuw maar is net zoals vele andere gebouwen in het stadscentrum zwaar beschadigd geraakt door bombardementen. Door de rijke historie van het pand is het wederopgebouwd tot wat het nu is. Slot Charlotteburg is zeker de moeite van een bezichtiging waard. Hoewel dit paleis nét buiten het centrum is gelegen, is dit wel een bijzondere bezienswaardigheid van de hoofdstad van Duitsland. Ook de bijbehorende tuin is prachtig aangelegd en zeer geschikt voor een mooie wandeling.

Praktische tips voor het boeken van je reis

Boek je vlucht

Vind de goedkoopste vluchten met Vliegtickets.be. Dat is onze favoriete zoekmachine omdat ze aanbiedingen en maatschappijen van over de hele wereld doorzoekt, zodat je zeker bent dat er geen goedkope vluchten over het hoofd worden gezien.

Boek je verblijf

Gebruik Booking.com omdat zij ten alle tijden de goedkoopste prijzen voor hotels en logementen weergeven. Wij gebruiken ze continu voor het boeken van onze reizen.

Vergeet je reisverzekering niet

Een goede reisverzekering beschermt je in geval van ziekte, diefstal en een onvoorziene annulatie. Voor onze verzekeringen gebruiken we steeds Europ Assistance. Je geniet op reis volledige bescherming voor het geval er iets misloopt. Zonder reisverzekering zouden wij alvast niet meer reizen - we hebben er al vaak beroep op moeten doen.